Sledujte příběh Davida Böhma a restaurace El Camino
Náš příběh začal v Mariánských Lázních a nyní pokračuje v Praze!
David Böhm začal svou gastronomickou dráhu v Mariánských Lázních v hotelu Bohemia. Jeho cesta dále vedla do severní Itálie a poté na mnoho let do Anglie. V Anglii se David seznámil se Španěly, kteří ho pozvali, aby s nimi vařil na vesnické fiestě v zapadlém koutě západního Španělska. Španělsko Davidovi jednou pro vždy učarovalo. Následovaly mnohé cesty, seznámení s vinaři a stáže v restauracích a vinařstvích. To vše vyústilo v otevření španělské tapas restaurace Medité v Mariánských Lázních. Cesta nyní pokračuje v Praze. El Camino…
Šéfkuchařem El Camino tapas je Martin Císař.
Náš Martin je člověk s téměř šestnáctiletou praxí v oboru. Mimochodem je to vystudovaný řezník, kterého vášeň pro maso a vaření drží už od školních lavic. Jeho první působiště bylo již před mnoha lety Galerie Golf Hostivař, kde téměř hned po nástupu dostal celou kuchyň na povel. Jako šéfkuchař vedl třeba také restaurace Nejen Bistro v Karlíně a Dock House v pražské Michli.\n\nV roce 2022 se Martin potkal s Davidem Bohmem a začala společná a úspěšná spolupráce dvou lidí, kteří jídlo milují každým coulem.
Tapas Restaurace Medité
David Böhm představil koncept restaurace Medité, kterou otevřel v roce 2008 v Mariánských Lázních. Medité byla první restaurace v České republice, která se věnuje španělskému způsobu stolování zvanému tapas. Představovala opravdové Španělsko tak, jak ho známe - vynikající čerstvé jídlo a k němu ladící víno, způsob podávání pokrmů, barevnost, tvořivost a hravost.
Medité Market
Bodega de Medité
Tapas Restaurace El Camino