O nás - El Camino

Sledujte příběh Davida Böhma a restaurace El Camino



Poznejte cestu El Camino

Náš příběh začal v Mariánských Lázních a nyní pokračuje v Praze!

David Böhm začal svou gastronomickou dráhu v Mariánských Lázních v hotelu Bohemia. Jeho cesta dále vedla do severní Itálie a poté na mnoho let do Anglie. V Anglii se David seznámil se Španěly, kteří ho pozvali, aby s nimi vařil na vesnické fiestě v zapadlém koutě západního Španělska. Španělsko Davidovi jednou pro vždy učarovalo. Následovaly mnohé cesty, seznámení s vinaři a stáže v restauracích a vinařstvích. To vše vyústilo v otevření španělské tapas restaurace Medité v Mariánských Lázních. Cesta nyní pokračuje v Praze. El Camino…

Šéfkuchařem El Camino tapas je Martin Císař.

Náš Martin je člověk s téměř šestnáctiletou praxí v oboru. Mimochodem je to vystudovaný řezník, kterého vášeň pro maso a vaření drží už od školních lavic. Jeho první působiště bylo již před mnoha lety Galerie Golf Hostivař, kde téměř hned po nástupu dostal celou kuchyň na povel. Jako šéfkuchař vedl třeba také restaurace Nejen Bistro v Karlíně a Dock House v pražské Michli.\n\nV roce 2022 se Martin potkal s Davidem Bohmem a začala společná a úspěšná spolupráce dvou lidí, kteří jídlo milují každým coulem.

DAVID BÖHM

David Böhm

Majitel restaurace


Majitel David je duší El Camino. Posbíral zkušenosti ve Španělsku, kde pracoval v několika restauracích. Španělsko je Davidovou velkou vášní. Přinést kus autentické španělské kuchyně a tamní vynikající vína do Čech byl Davidův sen.